İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan yazılı bildirime göre, üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sunarak, yetkinliklerini beceriye dönüştürmeleri ve kariyer gelişimlerinin desteklenmesi suretiyle yaşama geçirilen uygulama bu sene 136 bin öğrenci başvurdu.

Öğrencilerin stajına yönelik, kamu ve özel sektörden 3 bine yakın işverenle uygulanan iş birliğiyle kontenjan 50 bine yükseltildi.

Bu sene ayrıca "Staj Seferbirliği Programı" ülke dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda yoğun dikkatle karşılaşan uygulama, 140 değişik ülkede öğrenim gören üniversite öğrencileri de başvurdu.

Geliştirilen yenilikçi ölçme ve değerleme modelleriyle gençlerin becerilerinin ölçüldüğü uygulama doğrultusunda, üniversite öğrencilerinin liseden lisans son sınıfa kadar yaptıkları uzun süreli çalışmalar ve sergiledikleri performans, şeffaf ve izlenebilir şekilde değerlendirildi.

Bu sürecin tamamlanmasının sonrasında stajyer havuzu dün itibarıyla işverenlerin erişimine açıldı.

İşverenler, adayların şahsi bilgilerini görmeden, yalnızca yetkinliklerine dayanan değerleme puanlarına göre 2021 sonuna kadar staj tekliflerini gönderebilecek.

Yurt dışından müracaatlar sürüyor

Bu sene yalnızca bir staj yapma olanağı bulunan öğrenciler, kendilerine iletilen teklifler arasından en uygununu seçerek stajlarını tamamlayacak ve kariyer gelişimleri amacıyla mühim bir adım atmış olacak.

Ülke dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerinin müracaat süreci ise sürüyor. Başvurusunu tamamlayan adaylar, stajyer havuzuna dahil edilecek.