Her yıl olduğu gibi bu yıl da Spotify, 2020 yılında en fazla dinlenen şarkı, sanatçı ve müzik türlerini listeledi. Spotify, kullanıcılara "Spotify Wrapped 2020" adı altında bu yıl dinledikleri şarkıların özeti gösteriyor. Peki, Spotify Wrapped 2020 nasıl bakılır, 2020 Spotify müzik listesi özetine nasıl ulaşılır? İşte detaylar...

SPOTIFY 2020 ÖZETİ NEDİR?

Spotify 2020 Özeti sayesinde kullanıcılar, bir yıl boyunca en çok dinledikleri şarkılara, albümlere ve sanatçılara ulaşmalarının yanı sıra podcast yayınlarına da erişebiliyor. Müzik dinleyicileri de 2020 yılı özetlerini Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal mecralarda paylaşıyor. Spotify ayrıca, kullanıcılara 'On Yıllık Özetim' adlı opsiyonu da sunarak 10 yıla kadar dinleme verileri bile listeliyor. Yani kullanıcılar, 10 yıl boyunca hangi müzikleri dinlediklerini görebiliyor, albüm ve sanatçılara erişim sağlayabiliyor.

2020 YILINDA TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN SANATÇILAR

Türkiye'de 2020 yılında en fazla dinlenen sanatçılar listesinde ilk sırada Ezhel yer aldı. İkinci sırada Sezen Aksu onu takip ederken, 3. sırada Murda, 4. sırada Sagopa Kajmer ve son olarak 5. sırada Patron yer aldı.

 

2020 YILINDA TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR

Gözler Türkiye'de 2020 yılında en çok dinlenen şarkılar listesine çevrilince buradaki ilk konumda yine rapçi Ezhel'in olduğunu görüyoruz. Ezhel, "Bi Sonraki Hayatımda Gel" adlı parçasıyla 2020 yılının en çok dinlenen parçasının sahibi oldu. İkinci sırada Gazapizm, "Unutulacak Dünler" adlı parçasıyla yer aldı. Zeynep Bastık ise, "Uslanmıyor Bu" adlı parçasıyla 3. sıraya yerleşirken, ünlü Youtuber ve şarkıcı Reynmen, "Leila" parçasıyla 4. sıraya yerleşti. 5. sırada yine Ezhel, "AYA" adlı parçasıyla listede iki kez adı geçen tek kişi oldu.