Gelen bilgilere göre, RTÜK denetimi altına giren internet radyo ve televizyon yayıncılarından bazıları, Üst Kurul'a lisans başvurusu yapmakta gecikti. Netflix, Amazon Prime Video, Mubi gibi yayıncılar, başvuru süreçlerini çoktan başlatırken Spotify, FOXplay, Paylaş FM ve Madyaport TV'nin lisanssız yayın yaptığı, Üst Kurul'a başvuru işlemleri için herhangi bir işlem yapmadığı öğrenildi.

 

LİSANS ALMAK İÇİN 72 SAAT SÜRELERİ VAR

Söz konusu yayıncı kuruluşların, RTÜK Üst Kurul'a başvuru yapmak ve lisans almak için 72 saati var. Belirlenen süre aşıldığında yayıncı kuruluşlar hala lisans almamışlarsa, bu kuruluşların yayınlarına erişim engeli getirilecek ve yasa gereği RTÜK ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Lisans başvurusuyla 3 ay daha devam edilebilir

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu'nun "Yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumu" ile Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik'in "İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri" gereği duyuru yapan RTÜK, başvuru sonrasında yayıncıların 3 aylık bir süre için yayın hayatına devam edebileceğini bildirdi.