Spor sonrası mutlaka yemek yiyin

Spor sonrası herhangi bir şey yemeyip, protein içecekleri ya da detoks sularının ideal olduğu düşünülür. Spordan hemen sonra bir sağlıklı sıvılara yöneliyor olabilirsiniz ancak bu sadece gerçek yiyeceklerden aldığınız makro besinlere ekleyebileceğiniz bir takviyedir ve sağlıklı beslenme yerini tutmaz. Katı yiyecekleri atlarsanız, kas inşası için hazır bekleye bedeninize büyük bir hata yaparsınız.

Spor sonrası beslenmenizi geciktirmeyin

Antrenmandan sonra vücut, besinleri vücutta en çok ihtiyaç duyulan yerler için emmeye ve yerleştirmeye hazırlanır. Bunun için gerekli besinlere ihtiyacı vardır.

Spor sonrası glikojen depoları açısından karbonhidrat alımı için ideal bir zamandır. Ama karbonhidratı fazla abartmayın, sağlıklı yiyin!

Mutlaka bir diyet planınız olmalı

Kilo vermek veya yağ kaybetmek konusunda ciddiyseniz, bir diyet planınız olması gerekir. Antrenman seansının etkisi vücutta 48 saat kalır. Doğru beslemezseniz, doğru görünmesini beklemeyin.

Sağlıklı yağlar tahmin ettiğinizden daha önemli olabilir

Diyetinizden sağlıklı yağları kesmek doğru değildir... Bu sizin halsizleşmenize ve kilo almanıza neden olabilir!

Düşük yağlı diyetler vücudun yağ yakma yeteneğini bozar. Birçok vitamin sadece yağda çözünür ve emilmesi için yağlara ihtiyaç duyar. Unutmayın, sağlıklı yağlar kilo vermek için iyidir.