Muhalefet yandaşı Sözcü Gazetesi yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş'tan cevap gecikmedi.

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Sözcü Gazetesi'nin "İktidar, pandemide dibe vuran esnafı şoke etti. Al sana destek!" başlıklı manşet haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

MUŞ: "DÜN YALANLADIK. BUGÜN MANŞET YAPMIŞLAR

Dr. Mehmet Muş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından Sözcü Gazetesi'nin manşetini paylaştı ve "Dün yalanladık. Bugün manşet yapmışlar. 3000+4,63 TL destek almış esnafı, yalnızca 4,63 destek almış gibi yazmışlar. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmiş olalım. Bu manşet gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

BAKAN MEHMET MUŞ, DÜN DE YALANLADI

Dr. Mehmet Muş, dün de "Aydın'da restoran işleten Cem Emre Akıncı, devletin "ciro kayıbı desteğine" müracaat yaptı. Akıncı'nın hesabına 4 lira 63 kuruş yatırıldı" başlıklı haberi yalanlamıştı.

Dr. Mehmet Muş, "Bilgi yanlışlığını düzeltelim; Gelir kayıbı desteğinden hakedilen tutar ciro kayıbı desteği ödemelerinden mahsup edilmektedir. Söz konusu şahsın hakettiği toplam tutar 3.004,63 TL olup, şahsa gelir kayıbı desteği olarak 3000 TL ödenmiştir. Yani Kişi 3000+4.63 TL almıştır" ifadelerini kullanmıştı.