İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF binasına saldırıyla ilgili, "11 ateş tespit ettik, binaya 5 isabet var. İki zanlı gözaltına alındı, saldırganların alkollü oldukları belirlendi, soruşturma sürüyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da silahlı saldırı düzenlenen TFF binasına giderek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Sarhoşlar, hemen Riva'daki derenin kenarında, evleri de 250 metre yakında. Milletimizin affına sığınıyorum ama alkol alıyorlar ve zil zurna sarhoş oluyorlar. Denize de giriyorlar. O esnada atışı gerçekleştiriyorlar. Ama şunu söylemeliyim ki, Allah muhafaza etmiş ve korumuş. Kurşunların isabet ettiği yerleri gördüm. Sarhoş oldukları belli olmasa, çok profesyonel bir atış olarak değerlendirilebilir. Tabi olay tüm yönleriyle incelenmeye de devam edecek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları ise şu şekilde:

İçişleri Bakanlığımıza, Emniyetimize, Sn. Valimiz Ali Yerlikaya'ya, Cumhurbaşkanı Yardımcılarımıza, Spor Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ve herkese teşekkür ediyoruz, hepsi aradı. Ligler başlayalı 4 hafta oldu, Twitter problemi daha şimdiden başladı. Sporun tüm paydaşlarına sesleniyorum: Her mağlubiyetin altından hakemleri, federasyonu suçlamayın. Önce insan olduğumuzu hatırlayalım.