İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Antakya ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Eğer Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık büyükşehir flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıp bir şeydir." açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Tabii bir mesela daha var. Hem bizi üzdü hem de canımızı sıktı. Burada hep beraber çalışıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu şehri ziyaret etti. Başımızın üzerinde. Yani herkesin bu acıya ortak olması ancak gücümüzü artırır. Ama her gelindiğinde bir yalan olduğunu söylemekten de imtina ediyorum ama, bizi birbirimize düşüren bir anlayış ortaya koymasını son derece yanlış buluyorum. Bu doğru bir yaklaşım değil.

Sayın valimizle diğer vali arkadaşlarımızla bakan arkadaşlarımız işin başından itibaren buradalar. Ben 7. günde geldim. Kahramanmaraş'taydım ama geldiğim günden itibaren de meseleleri biliyorum.

SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA MEZARLIK TEPKİSİ

Sayın Kılıçdaroğlu mezarlıkta bayrağı kaldırdığımıza yönelik bir ve benim de bu yönde bir talimat verdiğime yönelik değerlendirmede bulundu. Yani bir ülkenin yönetimine talip, Cumhurbaşkanı adayı. Bütün bunlar değerlendirilirken ve söylenirken deprem bölgesinde yalan üzerinden bir siyaset yapılırsa. Allah adama hesabını sorar. Yani hepimizin sorumlukları var ve en azından doğruyu söyleme sorumluluğu var. O mezarlık orada başından beri var. Eğer o mezarlıkta benim geldiğim günden sonraki ikinci veya üçüncü günde o mezarlığa gitmemişsem, o mezarlıkta bizim arkadaşlarımız ay yıldızlı bayrağı asmamışsa her türlü şeyi söyleyebilir. Ama Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık Büyükşehirin flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıptır zaten, gerek yok. Bugün flama günü değil.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet Buluşması" toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk Bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat 'Bayrakları kaldırın' diye... Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim. 'Türk Bayrağı'nı' indirin diyor. 'Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bayrağını indirin' diyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait arkadaşlar? Emin olun önce inanmadım, 'böyle şey olmaz' dedim. Ama bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bir bakan telefon edecek, 'İndirin' diyecek bayrakları... Ne demek? Ne günlere kaldık. O açıdan her birimiz bunun gereğini yapmak zorundayız." dedi.