Ege'deki düzensiz göçmenlere yönelik olarak kötü muamelede bulunan Yunanistan unsurlarının görüntüleri ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bu görüntülere yer verdi ve AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson'un hesabını etiketleyerek kendisine seslendi.

Soylu'nun söz konusu paylaşımında, Yunanistan unsurları tarafından darp edilen ve kötü muamele gören 5 düzensiz göçmenin, Türk karasularında geri götürülmek üzere bindikleri salın patlaması sonucuyla 3'ünün denize düşerek yaşamını yitirdiğine ilişkin görüntülere yer verdi.

YUNANİSTAN'IN İŞKENCE VE İNSANLIK DIŞI MUAMELESİNİN SONUCU CİNAYET

AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson'u etiketleyen Soylu, Yunanistan tarafından yapılan bu işkence ve insanlık dışı muamelelerin sonucunun artık cinayet olduğunu vurguladı. FRONTEX tarafından görmezden gelinen bu cinayetlerin hesabının Yunanistan'dan sonra olup sorulmayacağını sorgulayan Soylu, ek olarak FRONTEX'e ait Twitter hesabını da paylaşımında etiketledi.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Bakan Soylu ek olarak paylaşımında Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gelen açıklamaya da yer verdi. Söz konusu açıklamada, 19 Aralık 2020 tarihinde sabah saat 07.10'da, İzmir ilinin Foça ilçesindeki Aslan burnu açıklarında, 3 adet can salı içine koyulan bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisi üzerine 2 Sahil Güvenlik botunun bu hususta görevlendirildiği bilgisi verilmişti.

Göçmenleri darp edip değerli eşyalarını aldılar

Arama-kurtarma faaliyetleri sonucunda toplamda 31 düzensiz göçmenin kurtarıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında, kurtarılan göçmen vatandaşların Yunanistan unsurları tarafından darp edildikleri ve değerli eşyalarına el koyulduğu bilgisi verildi.

Can salı patladı, 5 kişi suya düştü

Öte yandan can sallarına bindikleri sırada bir can salının patladığı, 5 kişinin bu sebeple duya düştüğü, düşenlerden 3'ünün yaşamını yitirdiği, bu kişilerin cansız bedenlerinin ayrı bir botla götürüldüğü ifade edildi.