Gelen son dakika bilgisine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin teröre karşı olan mücadelesinde ilk kez tünelin ucuna kadar yaklaştığını ifade etti. Türkiye içinde kalan terörist sayısının 320'ye kadar düştüğünü açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020 yılında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında tam 809 terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

2020'DE TOPLAM 102 BİN İÇ GÜVENLİK OPERASYONU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl Türkiye'de 102 bin iç güvenlik operasyonu yapıldığını duyurdu. Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı verilen mücadele kapsamında da bugüne kadar İçişleri Bakanlığı'ndan 42 bin kişinin hakkında ihraç kararı alındığını belirten Soylu, 14 bin kişinin görevden uzaklaştırılmasına ve 13 bin kişinin de görevlerine iade edilmesine karar verildiğini açıkladı.

 

Bu yıl güvenlik güçleri 76 büyük, 307 orta , 99 bin kırsal ve 2900'ü şehirlerde olacak şekilde toplamda 102 bin iç güvenlik operasyonunun başarılı bir şekilde yapıldığını dile getirdi.

FETÖ operasyonlarında neredeyse 300 bin kişi gözaltına alındo

Soylu, FETÖ'ye yönelik olan operasyonlarda şimdiye kadar tam 292 bin kişinin yakalanarak gözaltına alındığını belirtti. Bu bağlamda 96 bin kişinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı.