İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye içinde kalan son teröristlerin sayısını açıkladı. Terör örgütünün soyunun tükendiğine dikkat çeken Bakan Soylu, ülkede 340'tan daha az terörist kaldığını, PKK terör örgütünün son demlerini yaşadığını ve önümüzdeki sene PKK defterinin tamamen kapanabileceğini aktardı.

YURT İÇİNDE KALAN SON TERÖRİST SAYISI AÇIKLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan son açıklamaya göre yurt içinde güvenlik güçlerinin teröre karşı olan mücadelesi büyük bir başarıyla devam ediyor. Bakan Soylu, güvenlik güçlerinin operasyonları kapsamında PKK terör örgütünün bitme noktasına ilerlediğini belirtti.

Bakan Soylu, vatandaşa adeta güven vererek yurt içinde kalan PKK mensubu terörist sayısını açıklayarak, önümüzdeki sene bu tarihlerde PKK defterinin tamamen kapatılabileceğini aktardı.

PKK DEFTERİ SENEYE BU ZAMANLARDA KAPANABİLİR

Yurt içinde kalan terörist sayısını açıklayan Süleyman Soylu, PKK terör örgütünün bitme noktasına geldiğinin altını çizdi. Yurtta kalan terörist sayısının 340 seviyesinden de düşük olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, önümüzdeki kış boyunca sahadan hiç çıkılmayacağını ifade etti.

Bakan Soylu, son 4 yıl içinde jandarma ve emniyet güçlerinin ikna yöntemini kullanarak teslim olmaya yüreklendirdiği terörist sayısının 824'e kadar ulaştığını ifade etti. Bakan Soylu, bu kişilerden bazılarının örgütten kaçarak kendi istekleriyle güvenlik güçlerine teslim olduklarını da anlattı.

 

2021 yılının bu zamanlarında yurt içindeki PKK defterinin tamamıyla kapanacağına inandığını söyleyen Bakan Soylu, operasyonların kış boyunca devam edeceğini ifade etti.