İstanbul AFAD İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısında konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem öncesi hazırlıklarına ve deprem sonrasındaki ulaşımın çok hızlı bir şekilde sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, aksi bir durumun ancak felaket olabileceğini söyledi. 

SOYLU: AKSİ ANCAK FELAKETTİR

Soylu, deprem sonrasında arabaların gereksiz olarak yola çıkıp trafik oluşturmaması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini, yolların boş kalabilmesi ve bu sayede ambulans, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerine ait araçların deprem bölgelerine hızlı ulaşmaları için çalıştıklarını bildirdi.

Deprem sonrasında ulaşım sağlanamamasının ancak bir felaket olabileceğini vurgulayan Bakan Soylu, "Lafı eğmeye, bükmeye gerek yok, şunu net olarak söyleyeyim ki bunun aksi felakettir." ifadelerini kullandı.

OLASI İSTANBUL DEPREMİ SONRASINDAKİ SÜREÇ

Böyle bir durumun İstanbul'da vuku bulması halinde yolların hangi ölçekte kapanacağını, hangi hastane yollarının veya hangi arama kurtarma ile ilgili hangi kurumlara başvurulması gerektiğine yönelik tüm adımların şimdi atılacağını vurgulayan Bakan Soylu, çalışmaların ardından tahliye ve toplanma bölgeleri gibi işlemlerin İstanbul'daki Kağıthane semti üzerinden gerçekleşeceğini duyurdu.