Emniyet Genel Müdürlüğü Birim Amirleri Strateji ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ihanetine değindi. Soylu, burada konuşma yaptığı esnada, "FETÖ bizim omurgamızı kırmak için saldırdı ama Türk milletinin omurgası, devletin omurgası sağlamdır. Sizler de bu birikimle birlikte geleceğe bakın." dedi.

'FETÖ DEVLETE SIZMAYA ÇALIŞTI, OMURGAMIZI HEDEF ALDI'

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Devlete, yargıya, emniyete sızdılar, bunun da altında yatan bir neden vardı. O da; devletin omurgasını kırmaktı. Kendilerince kafamıza vurdular, fakat yıkmayı başaramadılar. Neden? Çünkü bizim omurgamız, devletin, Türk milletinin omurgası sağlamdır. En müstesna kurumlarımızın içine kadar sızdılar, yine de başaramadılar. Siz de gayret gösterin. Bizler de size destek olalım. Ne olursunuz, sizler de bu tecrübelerden istifade ederek geleceğe yürüyün.

TANIK KORUMA PROGRAMININ ÖNEMİ

Buradaki en kritik faaliyetlerden bir tanesi tanık koruma programıdır. Gerek İçişleri, gerek Adalet olacak şekilde aksaklıklar üzerinde sürekli olarak iletişim kurarak sorunları çözeyi sürdürüyoruz. FETÖ yapılanmasını engellemek ve ortaya çıkarmak için bu program oldukça önemli.

 

TERÖRİST SAYISI 320'NİN ALTINDA

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki terör örgütü PKK mensubu olan terörist sayısının 320'nin altına kadar düştüğünü söyledi. Bu da son 30 yılın rekoru anlamına geldi.