Sosyal medya düzenlemesi kapsamında, Türkiye'den milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya uygulamalarının şirketlerine, ülkemizde temsilcilik açmaları için süre tanınmıştı. Ancak firmalardan, temsilcilik açmaya ilişkin herhangi bir hamle yapılmadı. Bu doğrultuda sosyal medya şirketlerine 10'ar milyon TL ceza kesildi.

İkinci etapta şirketlere temsilcilik açmaları için yeniden süre tanındı. Fakat sosyal medya şirketleri, yine bu konuda herhangi bir adım atmayınca bu kez 30'ar milyon TL ceza aldılar.

DEVAMI HALİNDE REKLAM ENGELİ

Sosyal medya şirketlerine tanınan ikinci fırsat bugün sona erdi. Yine temsilcilik açmamakta ısrar eden şirketlere ayrı ayrı 30 milyon TL'lik cezalar kesildi. Üçüncü etapta tanınan süre zarfında, şirketler Türkiye'de temsilcilik açmazsa, reklam almalarına 3 aylık süre boyunca engel koyulacak.

BANT GENİŞLİĞİ DARALTILACAK

Temsilcilik açmamakta ısrar eden sosyal medya şirketlerine, reklam engelinin ardından bant genişliği kısıtlaması getirilecek. Buna göre, sitelerdeki gezinme hızında büyük çaplı bir değişiklik gözlenecek. Kullanıcılar, çok daha yavaş bir bağlantıyla sitelere giriş yapacak. Bant genişliği, yüzde 50 oranında daraltılacak.