Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin sondaj gemileri arasında üçüncü sırada yer alan Kanuni Sondaj Gemisi'nin bugün Karadeniz'de faaliyet gerçekleştirmek üzere yola çıkıtğını söyledi. Filyos Limanı'na uğrayacak olan Kanuni, buradaki bakım çalışmalarının ardından Sakarya Gaz Sahası'na ilerleyerek orada görev yapmaya başlayacak.

TUNA-1 KUYUSUNDAKİ REZERV YÜKSELDİ

Kanuni, bugün Haydarpaşa Limanı'nda düzenlenen törenle Karadeniz'e uğurlandı. Törende konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Kanuni gemisinin görev yapacağı Sakarya Gaz Sahası'ndaki Runa-1 kuyusundaki rezerv miktarının 405 milyar metreküpe kadar yükseldiğini açıkladı.

TÜRKİYE'YE 20 YIL BOYUNCA YETECEK

Tuna-1 kuyusundaki ilk sondajın tamamlandığını açıklayan Dönmez, buradaki gaz miktarının, Türkiye'nin şimdiye kadar ürettiği doğal gaz miktarı olan toplam 16.8 milyar metreküpün 24 katı olduğuna dikkat çekti. Bakan Dönmez, bu miktarın yalnızca hanelerdeki 20 yıllık ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kadar devasa olduğunu vurguladı.

DÖNMEZ: DOĞU AKDENİZ'DE DURMADIK

Bakan Dönmez, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerin aralıksız devam ettiğini vurgulayarak Akdeniz'deki faaliyetlerin durduğunu kimsenin düşünmemesini istedi. Selçuklu-1 kuyusunda görev yapan Yavuz gemisinin 6 bin metrede sondaj faaliyetlerini tamamladığını açıklayan Dönmez, bölgedeki çalışmalardan umut veren sonuçlar alındığını duyurdu. Dönmez, Yavuz'un şu an Taşucu Limanı'ndaki bakım çalışmalarına tabi tutulduğunu ve Akdeniz'deki bir sonraki sondaj görevine hazırlandığını belirtti.