İstanbul Kağıthane Savcılığınca hazırlanan iddianamede örgütün faal talebe yapılanmasıyla 15 Temmuz darbe günü girişimi süresince zemin hazırlandığına dikkati çekerken,  “Güncel öğrenci evleri ile hiç durmaksızın faaliyetlerine devam ediyorlar” uyarısı yapıldı.

FETÖ/Fethullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen darbe girişiminin ardından örgütün öğrenci yapılanmasına hız kesmeden devam ettiği öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Terör ve Örgüt Suçlar Birosu savcılarından Ufuk Can Gazezoğlu tarafından Terör Örgütü FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen soruşturma dahilinde iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame neticesinde 16'sı tutuklu 11'i adli kontrol şartıyla 36 şüpheli hakkında da yapılan iddianamede şüphelilerin, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu ile 4.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Savcılığın yapmış olduğu değerlendirmede, Terör Örgütü FETÖ'nün örgütü canlı tutmak, örgütün çözülmesi veya dağılmasını engellemek, güncel öğrenci evleri ile aralıksız durmaksızın faaliyetlerine devam edildiği vurgu yapıldı.

15 Temmuz Darbe günü

Yeni 15 Temmuz'un peşindeler

Düzenlenen iddianamede FETÖ örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası öğrenci yapılanmalarını aktif bir şekilde faaliyetlerini yürüttüğü ayrıntılı olarak işlendi. Örgüt üyelerinin kod isimler kullanmaya devam ederken, üniversteyi yeni kazanan öğrenciler halen örgütün evlerine çağırılmaya devam ediliyor. Ayrıca İstanbul'a üniversite kazanıp gelen zeki vede genç çocukların  'Altın nesil' adıyla yetiştiriliyor. Savcılığın ise Terör Örgütü FETÖ'nün bu yolla yeni bir 15 Temmuz darbe girişimi hazırlığını yaptıkları değerlendirilmesini yaptı.