Gelen son dakika bilgisine göre Suriye'den ülkemize girmeye çalışırken yakalanan 2 kişinin terör örgütü PKK'ya mensup bombacılar olduğu tespit edildi. Türkiye'ye eylem düzenlemek için geldikleri anlaşılan teröristlerin üzerinde patlamaya hazır olduğu anlaşılan bomba düzenekleri bulundu. Teröristlerin gözaltına alındığı öğrenildi.

HAZIR BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Türkiye'ye yasa dışı yollar vasıtasıyla giriş yapmaya çalıştıkları esnada Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından enselenen Suriye uyruklu R.A.S ve H.A.S adlı şahıslar, beraberlerinde getirdikleri powerbank kontrolünde patlamaya hazır hale getirilen bomba düzenekleriyle birlikte yakalandı. 

Şahısların üzerinde bulunan iki powerbank içinde toplamda 6 adet fünye, 400 gram kimyasal patlayıcı olduğu anlaşılan madde ve 2 adet pil bulundu. H.A.S sorgu sürecinde verdiği bilgide, F.E. ve N.E adlı iki şahıs tarafından sınır hattında karşılanacaklarını belirtince ekipler söz konusu şüphelileri de yakalamak üzere düğmeye bastı. Bu doğrultuda jandarma ekipleri, iki şüpheliyi daha gözaltına aldı.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE SUİKAST İÇİN GETİRMİŞLER

İki Suriye uyruklu şüphelinin, yanlarında getirdikleri patlayıcı maddelerin terör örgütlerinin ülkemizdeki huzur ortamını yerle bir etmek, ayrıca devletteki üst düzey yöneticilere suikast düzenlemek üzere getirildiği öğrenildi.

Hali hazırda gözaltında olan H.A.S adlı şüpheli, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.A.S adlı şahıs ise "Silahlı Terör Örgütlerine Silah Sağlama" suçundan ötürü tutuklanarak cezaevine girdi.

Şüphelilerin ifadelerinde bahsettiği diğer iki şüpheli F.E. ve N.E. ise adli makamlara çıkarıldı. Burada verilen karara göre iki şüpheli, "Yurtdışına Çıkma Yasağı ve Adli Kontrol Şartı" söz konusu olacak şekilde serbest kaldı.