Bitcoin mayıs ayında yüzde 36 düşüşle aşağı yukarı 10 senenin en sert aylık kayıbını yaşadı. Ethereum'daki düşüş ise yüzde 11'de kaldı. Mayısta kripto paraların toplam piyasa değeri ise 562 milyar dolar eridi.

Çin'in kripto para madenciliğine getirdiği kısıtlama ve Tesla'nın Bitcoin ile vasıta satışını askıya almasıyla başlayan satış süreci Mayıs ayında Bitcoin'in yüzde 36 değer kaybetmesine yol açtı.

Mayıs ayına 56.580 dolardan başlayan Bitcoin kimi zaman 60.000 doları zorlasa da bu seviyeyi kıramadı. Daha sonra başlayan olumsuz haber akışı büyük satışların gelmesine yol açtı. Bitcoin bugün 36.250 dolara geriledi.

Şu ana kadar yaşanan yüzde 36'lık düşüş Eylül 2011'den bu yana dolar bazında yaşanan en sert aylık gerileme oldu. Eylül 2011'de Bitcoin yüzde 37 değer kaybetmişti. Tabii Bitcoin'deki değer kayıbı bugün ve yarın devam ederse söz konusu tarihteki düşüş aşılabilir.

Esen olumsuz rüzgarlar yalnızca Bitcoin'i değil bütün kripto para piyasasını etkiledi.

DOGECOIN DİRENDİ

Ethereum'daki değer kayıbı yüzde 11 ile mayısta Bitcoin'e göre düşük kalırken Binance Coin yüzde 41 düştü. Büyük dalgalanmalar yaşamasına karşın Dogecoin ise değerini korumayı başardı. Bunda Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın kimi vakit Dogecoin için attığı destek tweetleri etkili oldu.

Mayıs başında 2 trilyon 120 milyar dolar olan kripto paraların toplam piyasa değeri bugün itibarıyla 1 trilyon 558 milyar dolara düştü. Yani piyasa daki toplam değer kabı bu ay 562 milyar doları buldu.