Türk yatırımcıların Somali'ye olan yatırımlarından ötürü, ülkenin kalkınmasındaki fedakarlıklarından ve rollerinden dolayı teşekkür eden Somali Planlama, Yatırım ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Jamal Muhammed, Türkiye'nin, Somali'nin kalkınmasına yönelik çabalarını da takdirle karşıladıklarını belirtti.

Somali Planlama, Yatırım ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Jamal Muhammed, Türkiye ile olan iş birliğini arttırmak için yatırımcıların desteklenmeleri için gerekli adımların atılacağını belirterek, Somali'de yatırım yapan Türklere teşekkür ettiğini açıkladı.

YATIRIMIN ARTTIRILMASINA İLİŞKİN ÇAĞRI

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz ve heyetiyle, inşaatını Türk yatırımcıların üstlendiği Decale Hotel'de düzenlenen toplantıdan sonra açıklamada bulunan Muhammed, Türkiye'nin, Somali'nin kalkınmasına yönelik olarak gösterdiği çaba için teşekkür etti.

 

Toplantıya Somali Yatırım Teşvik Ofisi Direktörü Muhammed Dubow ile Somali Maliye Bakanı Abdirahman Dualeh Beileh de katılım gösterdi. Toplantıda, Türkiye ve Somali arasındaki özel sektördeki iş birliğiyle yatırımın arttırılması hususunda çağrı yapıldı.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz da türlü zorluklara rağmen dost ülke Somali'deki yatırımların hızlı bir şekilde büyümesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.