Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBTAK SAGE) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, milli altyapı dahilinde SOM Seyir Füzesi ve varyantlarının bütün testlerinin tamamlandığı açıklandı. TÜBİTAK SAGE tarafından tasarlanan, hedefe yüksek isabetle kilitlenebilen, haiz sabit kanatlara sahip kanatlı hava platformlarından yollanabilen yeni nesil seyir füzesi şeklinde öne çıkıyor.

SOM VE BÜTÜN VARYANTLARININ TESTLERİ TAMAMLANDI

TÜBİTAK SAGE'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, yerli ve milli mühimmatlar geliştirmenin yanı sıra, uluslararası standartlara da kalifiye eleman haline getirmenin öneminin bilincinde olduklarını, bu doğrultuda çalışma gerçekleştirdikleri belirtildi. 2006 yılından bu yana SOM ve varyantları geliştirmek üzere çalışmalar yaptıklarını, yapılan tüm testlerin milli altyapılar kapsamında tamamlandığı belirtildi.

Tüm testler milli altyapılarda tamamlandı

TÜBİTAK SAGE'ye ait "SageTubitak" kullanıcı adlı Twitter hesabında yapılan paylaşımda 2006 yılından bu yana geliştirilen SOM ile varyantlarının tüm testlerinin milli altyapılarda tamamlandığı belirtildi. İşte TÜBİTAK SAGE tarafından yapılan Twitter paylaşımı...