Geçtiğimiz Perşembe yaşanan olay Yahya Kemal Beyatlı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, 26 yaşındaki Dilan Tutka, çalıştığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nden saat 17.30 sularında çıkış yaptı.

Evine yürüyerek döndüğü esnada Umut Çoğalan isimli bir şahıs, genç kızı takip etmeye başladı. Etrafta kimsenin bulunmadığı bir anda Tutka'nın eteğini kaldırıp taciz eden sapığa genç kız tepki gösterince arbade yaşandı. Çoğalan, Tutka'yı tekme tokat dövmeye başladı. Genç kız, civardaki vatandaşların olaya müdahale etmesiyle kurtarıldı. Genç kız Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne sevk edilirken Çoğalan, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

OLAYI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Dilan Tutka, başına gelen olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Marketten yoğurt alıp eve dönmek üzere yürüdüğünü ve bu esnada cep telefonunda arkadaşıyla konuştuğunu belirten genç kız, beyaz tişörtlü birinin kendisini takip ettiğini, bunun üzerine yolun karşısına geçtiğini söyledi. 

Tutka, yaşadığı dehşeti şu ifadelerle anlattı;

Toprak yola geçince çok yaklaştığını hissettim. Dönüp rahatsız olduğumu söyleyerek, "Önden yürür müsünüz?' dedim, 'Hayır' cevabını aldım. Bunun üzerine, 'O zaman ben biraz ilerleyeceğim siz öyle yürüyün' dedim. Kabul etti. Birkaç adım attıktan sonra bir anda ellerini eteğimden içeri sokarak beni taciz etti. Elbiselerimi yırtmaya çalıştı. Can havliyle bağırıp vurmaya başladım. Avazım çıktığı kadar bağırdım. Yere düştük. Hem dövüp hem taciz ediyordu. Elinden kurtulmaya gücüm yetmedi. Bağırmamı duyanlar geldi. Gelenlere ablası olduğumu ve ben yere düşerken kaldırdığını söyledi.

KORKUDAN SOKAKTA YÜRÜYEMİYOR

Yaşadığı olayın ardından sokaklarda yürümekten korktuğunu belirten Tutka, şahsın kendisini öldürmediği için şükrettiğini belirterek, "İçeriden çıkar diye korkuyorum. Sürekli adres değiştirecek durumda değilim. İlk gece odama girdim ve uyuyamadım. Yaşanan olay gözümün önünden gitmedi. Yolda yürürken sürekli tedirginim. Arkamdan biri yürüyünce korkuyorum. Geceleri annemle aynı odada uyuyorum." dedi.