İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada 2-7 Aralık 2020 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı/kısıtlamasına uymayan 37 bin 641 vatandaş olduğu belirtildi.

Bakanlık, 2 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 21.00-05.00 saatleri arasında ve hafta sonu uygulanan, 4 Aralık 2020 tarihi, saat 21.00'dan başlayıp 7 Aralık 2020 tarihi saat 05.00'da biten sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 37 bin 614 vatandaşa adli ya da idari işlem uygulandığını duyurdu.

KISITLAMALARA BÜYÜK ORANDA UYUM SAĞLANDI

Bakanlık, tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki bulaş oranının düşürülmesi adına, ayrıca kış mevsiminde kapalı mekanlarda virüsün artış hızının önünün kesilmesi amaçlarıyla yeni tedbir kurallarının uygulamaya koyulduğunu hatırlattı.

ADLİ YA DA İDARİ İŞLEM UYGULANDI

Açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamalarına büyük oranda uyulduğu belirtildi. Toplamda 37 bin 614 vatandaşa, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun yanında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) da alakalı maddeleri çerçevesinde adli ya da idari işlem yapıldığını belirten bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sevdiklerimizi ve kendimizi Koronavirüsten korumak ve hayatın her alanını normal hale getirmenin tek yolunun hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uymak olduğunu unutmamalıyız. Koronavirüs ile olan mücadelede rehavet duygusuna kapılmadan, kurallara riayet etmeyi sürdürmeliyiz. Aziz Türk milletine bu zorlu süreç içinde gösterdikleri fedakarlık, sabır ve anlayıştan ötürü teşekkür ediyoruz."