Geçtiğimiz günlerde toplanan Bakanlar Kurulu'ndan yeni tedbir kararları çıktı. Son dönemlerde koronavirüs vaka sayısının önüne geçilememesi sebebiyle yeni koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı, AVM'lere girişlerde HES kodu, taziye, gün, mevlik gibi ev toplanmalarının kaldırılması gibi pek çok yeni önlem alınmıştı.

Peki alınan yeni önlemler, toplu taşıma hizmetine nasıl etki etti? Toplu taşıma araçları hizmet vermeye devam edecek mi, toplu taşıma araçları sefer saatleri değişti mi? Seyahat kısıtlaması var mı? İşte ulaşımla ilgili merak edilenler...

TÜRKİYE'DE SEYAHAT ETMEK YASAK MI?

Ulaşım hususunda kritik bir düzenleme yapıldı. Bu bağlamda şehirler arası seyahatlerde toplu ulaşım araçlarının kullanımına devam edilmesi uygun bulundu. Yolcu otobüsleri ve uçakların seferleri sayısında herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Yolcu otobüsü, gemi, uçak, tren gibi şehirlerarası yolculuk yapmak için kullanılan toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmesi gerken vatandaşlar, sokağa çıkma yasağından ve kısıtlama olan günlerden muaf olacak. Şehirlerarası seyahatler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde de yapılabilecek. Yasağın olduğu günlerde, vatandaşın özel araç vasıtasıyla seyahat etmesi gerekiyorsa, izne tabi tutulacak.