Türkiye'nin genelinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması sürüyor. Bilindiği gibi, hafta içi belirli saatlerde olmakla beraber, hafta sonu ise kesintisiz kısıtlama uygulanacak. Bu bağlamda, hafta içinde akşam saatlerine doğru sokağa çıkma yasağı saatleri ve diğer bilgileri de öğrenilmeye çalışılıyor. Market ihtiyacından diğer ihtiyaçlara kadar da, son anda bir sıkıntı ile karşılaşmak için, 'Sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor ve ne zaman bitiyor?' sorusuna yanıt arama motorlarından aranıyor.

2021 6 OCAK BU AKŞAM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı'nca kısıtlamaya yönelik genelge yayınlanırken hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri de açıklandı. Bu bağlamda, 6 Ocak 2021 yani bu akşam sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Gelen son dakika detayları şu şekilde;


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Milyonlarca kişinin merakle beklediği genelge kapsamında uygulanmaya devam eden sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağını bu kapsamda gözler gelecek olan açıklamaya döndü. Kısıtlamalarla beraber vaka sayısında da düşüş yaşanırken İçişleri Bakanlığı tarafından henüz kısıtlamaların kalktığına dair yeni bir karar alınmadı.

ALINAN SON KISITLAMA KARARLARI ŞÖYLEYDİ;

Bakanlıkğın, valiliklere gönderdiği Sokağa Çıkma yasakları konulu genelge ile, yeni bir karar alınıncaya dek hafta içi saat 21.00 ile 05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni kararların alındığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler şu şekilde; Hafta içi her gün 21:00 ile 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşımayı kullanamayacak.