Sokağa çıkma kısıtlamasındaki istisnai durumların bazı kimseler tarafından art niyetli bir şekilde kullanıldığının tespit edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı bu konuda yeni bir genelge yayınladı. Bu kapsamda, istisna çerçevesine giren kişinin, muafiyeti sebebiyle ikametinden ayrıldığı zaman rutin güzergahı dışına çıkış yapamayacağı belirtildi. Muafiyet sebebinin güzergah veya zamanla uyumlu olmaması halinde idari ceza uygulanacak. 'Muafiyetlerin Kötüye Kullanımının Önlenmesi' konulu genelge, 81 ilin valiliklerine gönderildi.

SOKAĞA ÇIKMA MUAFİYETİ KÖTÜYE KULLANILDI

 

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki muafiyetin bazı art niyetli kimseler tarafından kötüye kullanılmasından ötürü yeni bir genelge yayınlandı. Söz konusu kötüye kullanımlardan bazıları; hastaneden randevu alarak randevu belgesini ibraz edip hastane yerine başka yerlere gitmek, vardiya, nöbet veya çalışma günü olmamasına rağmen çalıştığını ibraz ederek başka bir amaç için dışarı çıkmak gibi birtakım eylemler olarak sıralanıyor.

MUAFİYET GENELGESİNİN İÇERİĞİ

Genelge kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde istisna kapsamında bulunan kişi veya kişiler, muafiyetlerinden ötürü evlerinden ayrıldıklarında rutin güzergah dışına çıkamayacak.

Buna göre ekipler tarafından, kısıtlamanın uygulandığı günlerde ve sürelerde dışarıda bulunan vatandaşların kontroller esnasında muafiyet kapsamında olup olmadıkları, muafiyet nedeniyle sokakta bulunma sebeplerinin zaman veya güzergah açısından tutarlı olup olmadığı hususlarına bakılacak.

Muafiyet nedeniyle zaman ve/veya güzergah bakımından tutarlılığı bulunmayan durumlarda ise ekipler idari yaptırım uygulayacak.