Protein deposu olan yumurta doğru tüketildiğinde sağlığımız için son derece kıymetlidir. Düzenli ve ölçülü tüketilen yumurta bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Gıdalardan yeterli verimi alabilmek içinse onları doğru şekilde tüketmemiz gerekiyor. Mutfaklarda yapılan bazı hatalar besinlerin zarar görmesine hatta hastalık yaymasına sebep oluyor. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta yanlış haşlandığında ise ortaya korkunç bir sonuç çıkıyor...
 
Yumurta haşlarken yapılan bir hata yumurtanın tüm faydalarının ortadan kalkmasına neden oluyor. yumurta haşlama sırasında bilinçsiz şekilde tekrarlanan bu kritik hatayı öğrendikten sonra çok daha sağlıklı bir öğün geçirebileceksiniz.
 
Yumurta haşlarken tekrarlanan bu hata yumurtanın çok uzun süre haşlanmaya devam etmesidir. Yumurta sarısının çevresindeki yeşilimsi gri halkalar dikkatinizi çekmiştir. Bu halkalar hepimizin bildiği gibi yumurtanın fazla haşlanması sonucu ortaya çıkar. Yumurtanın gereğinden uzun süre haşlanması ile ortaya çıkan bu halkalar ise demir sülfür halkası olarak bilinir.
 
Demir sülfür halkası olan bu yeşil-gri halkalar vücudun demirden yararlanmasını engelleyen etken maddelerden biridir. Yumurtanın doğru tüketimi kansızlığa, halsizliğe, konsantrasyon bozukluğuna ve bağışıklığın güçlenmesine destek olurken yeşil-gri halkalı yumurtaların tüketilmesi ise tüm bu faydaların ortadan kalkmasına yol açıyor.
 
Demir sülfür halkası yumurtanın 10 dakikadan daha uzun süre haşlanması sonucu ortaya çıkıyor. Demirin işlenmesini engelleyen bu tüketim şekli demir eksikliğine neden olacağından yumurtanın 10 dakikadan uzun süre haşlanmaması gerekiyor.

 

Kaynak: Haber Global