Sirke belirli eşyalarda kullanıldığında geri dönüşü imkansız hasarlara neden olabiliyor. Belirli eşyalarda ve evin çeşitli kısımlarında sirkenin temizlik amaçlı kullanımı zarardan başka bir şeye yol açmıyor. İşte sirkenin kesinlikle dokundurulmaması gereken o eşyalar:
 
Ev temizliğinde sirke kullanımı her ne kadar temizliğin kısa sürede ve etkili bir şekilde tamamlanmasını sağlasa da sirkenin ev temizliğinde kullanılmaması gereken bazı alanlar var. yüksek asit içeriği nedeni ile aşınma ve bozulmalara neden olabilen sirkeyi bu alanlarda kullanmamak gerekiyor.
 
Sirke ile temizlenmemesi gereken alanların başında granit ve mermer tezgahlar geliyor. Granit ve mermer mutfak tezgahları doğal taşlardır ve yüksek asidik içerikli ürünler bu doğal taşların aşınmasına neden olarak tezgahın doğal yapısını bozar. Daha basit ürünler olan karbonat gibi malzemeler ile mutfak tezgahlarını temizleyebilirsiniz.
 
Ütü de sirke ile temizlenmemesi gereken eşyalar sınıfındadır. Metal tabanlı ütülerde paslanmaya neden olan sirke aynı zamanda ütünün içine kaçması halinde bozulmasına yol açacağından kullanılmaması gerekir.
 
 
Bir diğer sirke değdirilmemesi gereken alan ise parke zeminlerdir. Amonyak açısından güçlü olan sirke parke zeminlerde kimyasal bozulmalara neden olur. Bu daparkenizde aşınma ve zamanla oluşan yapı bozulmalarına neden olacaktır.

 

 

Kaynak: Haber Global