Şişli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Ramazan Çelik'in görevine tazminatsız olarak son verildi. Çelik, haklarını alamadığını söyleyerek başvuru yaptı ve başvuru üzerine bir karar alındı. Karar doğrultusunda belediyeye haciz işlemi gerçekleştirildi.

İş Mahkemesi'ne müracaat eden Çelik,  267 bin lira almaya hak kazandı. Alacağını tahsil etmek üzere belediyeye gelen Çelik haciz işlemi gerçekleştirdi.

İCRA MEMURLARI VE AVUKAT İÇERİYE ALINMADI

 

Çelik'in avukatı Abdullah Akyüz ve icra memuru haciz işlemi için belediyeye gelse de görevliler tarafından binaya alınmadılar. Sonradan içeri giren avukat ve icra memuru, belediyenin kasasında yer alan 1550 TL'yi haczetti. 

Görevliler kendilerine engel olunca belediye önüne polis çağırıldı.

MAKAM ODASININ KARANTİNA ALANI OLDUĞUNU SÖYLEDİLER

Avukat ve icra memuru Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in makam odasında haciz işlemi yapmak istedi. Ancak görevliler, Keskin'in sekreterinin koronavirüs hastası olması hasebiyle odanın karantina alanı olarak kullanıldığını öne sürerek görevlileri makam odasına almadı. Bunun üzerine bölgeye çilingir çağırıldı.

Ancak çilingir, kapının elektrikler kesilmeden açılmayacağını, açıldığı takdirde kapı güvenlik sisteminin zarar göreceğini söyleyince odaya girilmedi. Odada bulunan televizyonun haczedilmek üzere kayıt altına alındığı öğrenildi.

ÖDEME YAPILMAZSA YENİDEN GELECEKLER

Avukat Abdullah Akyüz, belediyeden ödeme yapılmaması halinde haciz işlemi için yeniden geleceklerini bildirdi.