Dünyayı saran yeni tip koronavirüs (kovid-19) sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, yoğun kalabalık ortamların oluştuğu sinema salonları kapatılmıştı. Karara göre sinema salonları, 31 Aralık 2020 (bugün) tarihine kadar kapalı kalacaktı. Bugün gelen yeni bir karara göre, sinema salonlarının kapalı kalmaya devam edeceği açıklandı. Sinema salonları, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbir kurallarınca, önümüzdeki Mart ayına kadar kapalı kalacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'SİNEMA SALONLARI' EK GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm illerin valiliklerine 'Sinema Salonları' ile ilgili ek genelge yolladı. Genelgede, normal şartlarda 31 Aralık 2020 tarihine kadar kadar faaliyetlerine ara verildiği belirtilen sinema salonlarını 1 Mart 2021 tarihine kadar kapalı kalmaya devam edeceği vurgulandı.

31 ARALIK 2020 TARİHİNE KADAR FAALİYETLER DURDURULMUŞTU

81 ilde bulunan valiliklere gönderilen genelge çerçevesinde; kontrollü sosyal hayat döneminin en temel prensipleri olan, "TAMAM" şeklimde bildiğimiz temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarının yanında ek olarak salgının seyri ve olası riskler baz alındığı zaman günlük hayatın her alanına yönelik olarak uyulması gereken yeni kurallar ve tedbirler alındığı anımsatıldı. Alınan tedbir kararları çerçevesinde, sektörün de talepleri doğrultusunda sinema salonlarının daha önceden alınan kararla faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar durdurulmasına yönelik karar alındığı hatırlatıldı.