Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal, Cunda'da 2016 yılında dünya evine girmişti. Çiftin ilk bebekleri geçtiğimiz gün öğlen saatlerinde dünyaya geldi. Suda doğum yapan Sinem Kobal, ilk kızına "Lalin" adını verdi. Doğumda eşinin yanında olduğunu söyleyen Kenan İmirzalıoğlu ilk kez baba olmanın heyecanını yaşadı. Bebek Lalin'in sağlık durumunun çok iyi olduğu kaydedildi.

HASTANEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Sinem Kobal doğumun ardından bugün taburcu olurken hastanede geniş güvenlik önlemleri alan Kenan İmirzalioğlu, doğumun her anında eşi Sinem Kobal'ın yanında olduğunu vurgulayarak basın mensuplarına hastaneye kadar geldiklerinden ötürü teşekkür etti. Çocuk sahibi olmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan yakışıklı oyuncu, isteyen herkesin bebek sahibi olabilmesini temenni etti.

Suda doğum yapan Sinem Kobal oldukça rahattı

Çift hastaneden çıktıkları esnada kendilerini bekleyen basın mensuplarıyla sohbet etmeyi ihmal etmedi. Kenan İmirzalıoğlu, kızı Lalin'i arabaya bırakırken basın mensuplarıyla konuşan Sinem Kobal, bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek basın mensuplarına teşekkür ettiğini söyledi. Güzel oyuncu Sinem Kobal'ın rahat görünmesi de dikkat çekti.

Suda doğum nedir? Suda doğum hakkında merak edilenler...

Suda doğum yöntemi ilk olarak 1800'lü yılların başlarında Fransa'da uygulanmıştır. Ancak bu yöntem ilk yıllarda terk edilmiş ve fazla tercih edilmemiştir; yine de suda doğumla ilgili bilimsel çalışmalar gerçekleştirilmiştir. 1990'lı yıllardan itibaren yaygınlaşmaya başlayan suda doğum, günümüzde çok yaygın olmasa da Hollanda, İngiltere, Avusturya ve Almanya'da kullanılmaktadır.

Suda doğum yapıldığında anne adayı daha az doğum sancısı ve ağrısına maruz kalır. Bu durum bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Suda doğumda, doğum olayı daha kısa sürmektedir. Bebeğin suda doğmasının ona ekstra bir faydası olmadığının da bilinmesi gerekmektedir. Suda doğum çoğunlukla anne adayı için avantajlı bir doğum yöntemidir.

Suda doğum nedir nasıl yapılır?

Suda doğum yönteminde bir küvet ya da havuza 37 derece sıcaklığında bir su doldurulur. Sıcak su sayesinde anne adayı doğum esnasında rahatlar ve kasları gevşer. Ayrıca normal doğumda oluşan komplikasyonların da oluşmasını engeller. Ancak suda doğum yapmadan önce ailelerin ve anne adaylarının bir eğitim alması söz konusudur.