Türkiye'de artan koronavirüs (covid-19) vaka sayısından ötürü geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Kabine Toplantısı'nda yeni tedbir kararları alınmıştı. Bu doğrultuda sokağa çıkma yasağı uygulanmasının yanı sıra eğitim alanında da bir takım tedbirler alındı. Kademeli olarak örgün öğretime başlayan öğrenciler yeniden uzaktan eğitim metotuna dönüş yaptı.

Uzaktan eğitim sınav sistemi iptal mi oldu?

Eğitimlerini internet üzerinden alan öğrenciler, sınavlara da online (çevrimiçi) giriyor. Peki uzaktan eğitim sınav sistemi hangi tarihe kadar devam edecek? Milli Eğitim Bakanı Selçuk, konuya ilişkin bilgilendirmede bulundu...

31 ARALIK'A KADAR YÜZ YÜZE VEYA UZAKTAN SINAV YAPILMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından daha önceden yapılan açıklamaya göre 20 Kasıım 2020 tarihinde tekrardan alınan uzaktan eğitim kararının yıl sonuna kadar devam edeceği aktarılmıştı. Buna göre sınavlar da uzaktan eğitim şeklinde yapılıyordu. Bakan Selçuk'un son dakika açıklamasına göre, yıl sonuna kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak.

Bakan Selçuk, eğitimin 20 Kasım 2020 Cuma gününden başlayarak 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar ise hiçbir şekilde; yüz yüze veya uzaktan sınav yapılmayacağını duyurdu. Bu karar, resmi veya özel okul farketmeksizin uygulanacak.