Üniversite Hayatına Merhaba Diyen Gençlerimize Destek Bizden!

Şile Belediyesi tarafından Şile’de ki liselerden mezun olmuş, 2021 YKS’de bir üniversite programına yerleşmiş gençlerimize 1250 TL’lik üniversite eğitim desteği sağlanacak. Şile Belediyesi, “Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında üniversitelerin örgün eğitime yerleşen öğrenciler için eğitim yardımı uygulamaya başladı. 

Şile Belediyesi Üniversiteli Eğitim Desteği Katılım Koşulları;
1. TC Vatandaşı İsen,
2. Lise eğitimini Şile’de bulunan bir lisede tamamladıysan,
3. 2021 yılında liseden mezun olmuş, 2021 yılında YKS’ye girip,  2021 yılında ön lisans ya da lisans (meslek yüksekokulu, yüksekokul ve fakülte) programına yerleştiysen  

- TC Kimlik Numaranı, 
- Doğum Tarihini, 
- İletişim Bilgilerini, 
- İkâmetgah Adresini, 
- Lise Diplomanı ve Öğrenci Belgeni (varsa bursluluk belgen ile birlikte)
- Anne veya Baba TC Kimlik Numarası ve Doğum Tarihini,  (Anne ya da Babanızın ikametgâh adresinin Şile’ de olması gerekmektedir)

Başvuru formumuz üzerinden bize ileterek başvurunu tamamlayabilirsin.

Lütfen Dikkat!

Bu destek, Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından lise hayatını Şile’de tamamlamış ve üniversite sınavını kazanarak akademik eğitim hayatına merhaba diyen öğrencilerimiz için her yıl bir defaya mahsus olarak verilecektir.

Eğitim desteğimiz 2021 yılında sınava girip, 2021 yılında bir ön lisans ya da lisans programına yerleşen 1. sınıf ya da hazırlık sınıfı öğrencilerimiz için geçerlidir.

Devlet üniversitelerini ve Özel veya vakıf üniversitelerini %50 ve üzeri oranda burs hakkıyla kazanan öğrencilerimiz eğitim desteğine başvuru sağlayabilirler. Tam ücretli eğitim gören öğrencilerimiz bu destekten yararlanamazlar. 

Öğrencinin veya ailesinin birincil ikamet adresi Şile olmalıdır. (09.02.2022 Tarihi sonrası değiştirilen ikametler geçerli sayılmayacaktır. )

Destek Almak Bu kadar Kolay! 

Yüksek eğitim yolculuklarında Şile Belediyesi desteğini almak isteyen üniversiteli gençlerin,
Şile Belediyesi resmi web sitesinde yer alan form üzerinden, TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, İletişim Bilgileri, İkâmetgah Adresi, Lise Diploması ve Öğrenci Belgesi (varsa bursluluk belgesi ile birlikte) bilgilerini ileterek başvurularını gerçekleştirmeleri yeterli olacak. Başvuru şartlarına ve başvuru formuna Belediyemizin web sayfasından ulaşabilirsiniz.