Oturum Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Başkanlığında Yapıldı.

Şile Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantılarının ilk oturumu, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı başkanlığında tamamlandı.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince Şubat Ayı Meclis toplantısı

07/02/2022 Pazartesi günü saat 14:30’da Şile Kültür Merkezi Nikah Sarayı'nda yapıldı. Gündemde yer alan maddeler tek tek görüşülerek komisyonlara havalesi yapıldı.

 Şile Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında gündem maddeleri olan;

1. Sözleşmeli Personel Ücret Teklifi.

2. Kadro Değişikliği.

3. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu İsminin Cadde veya Sokağa Verilmesi.

4. Bozgoca Mahallesi Sokak İsmi Verilmesi.

5. İstanbul İli, Şile İlçesi, Balibey Mahallesi, 18. Madde Uygulama Sınırına İlişkin

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği.

6. Dilek ve Temenniler.

Başlıkları görüşülerek, karara bağlanması için ilgili komisyonlara havale edilmek üzere Meclise sunuldu.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 87. Yıldönümü Hayırlı Olsun!”

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Mecliste yaptığı konuşmasına, Şubat ayının hayırlı olması temennisiyle ve herkesin 3 Şubat Regaib ve 27 Şubat Miraç Kandillerini tebrik ederek başladı. Şubat ayı içerisinde idrak edilecek önemli gün ve haftalar arasında olan 8 Şubat Türk kadınının Milletvekili seçimlerinde seçme seçilme hakkına kavuşmasının 87. yıldönümüne de değinerek, “Bu hak önemli demokrasi adımlarından biriydi, milletimize hayırlı olsun. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve rahmetli şehitlerimizi hayırla anıyoruz.” dedi.

Şile Belediyesi’nin Gerçekleştirdiği Hizmetlerin Sunumu Yapıldı, Ait Alt ve Üst Yapı Projeleri Animasyon Gösterimi Alkış Aldı.

Şile Belediyesi Şubat ayı ilk meclis toplantısının 1. oturumu sırasında Şile Belediyesi’ne ait hayata geçirilen için hazırlanan video sunumun gösterilmesinin ardından, 2022 yılında Şile Belediyesi tarafından yapımına başlanacak yatırım ve projelerin de tanıtım videoları ilk kez paylaşıldı.

Oturum sırasında Şile Belediyesi’ne ait, aralarında Şi·le Li·manı Balık Satış Üni·teleri·, Kumbaba Caddesi· Presti·j Yolu Projesi·, Ağva Yakuplu Caddesi· Aydınlatma Projesi·, Şi·le Beledi·yesi· ve Şi·le Kaymakamlığı Hi·zmet Bi·naları Projesi· ve Şi·le I·lçe Emni·yet Bi·nası Projesi·’nin bulunduğu 2022 yılında hayata geçirilecek yatırım ve projeler meclisi takip eden katılımcılardan büyük alkış aldı.

Ağva Tabiat Parkı İlk Kez Görücüye Çıktı.

Yapılan sunumlarda ilk kez görücüye çıkan Ağva Tabiat Projesi barındırdığı niteliklerle büyük beğeni aldı. Şile Belediyesi tarafından projelendirilen Ağva Tabiat Parkı, Ağva’da bulunan arkeolojik sit alanı üzerine konumlandırılacak. Hazırlanan projenin barındırdığı özellikler ve mimari tasarım anlayışı “imara açılacak” söylemlerine de açıklık getirmiş oldu.

Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Şile Deniz Feneri’nde Bu Yaz Etkinlikler Yapılacak.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, konuşmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Şile Belediyesi işbirliği ile aslına uygun şekilde restorasyonu tamamlanarak güçlendirilen ve 18 Ocak'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açılış töreni gerçekleştirilen tarihi Şile Deniz Feneri'nin 2022 yaz aylarında yapılacak etkinliklerle, öneminin vurgulanacağına da işaret etti.

Şile’ye Altı Yeni Okul Kazandıracağız.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile için ileride yapmış olduklarına benzer daha nice yeni projeleri de hep birlikte kazandırmaya devam edeceklerini söyleyerek, Şile’ye bir devlet üniversitesi ve Türkiye’nin ilk savunma sanayi lisesi de aralarında olmak üzere 6 yeni okul daha kazandırarak, bu alandaki eksiklikleri ortadan kaldırmış olacaklarını ifade etti.

 Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Şile’ye Ciddi Anlamda Katma Değeri Olan Bir Arsa Kazandırdık.”

Şile Belediyesi, tarihinde ilk defa arsa satın aldı. Bu arsayı sanayii arazisinde mahkeme yoluyla satışa çıktı. Girdik, 3 dönüm aldık. Şile’ye ciddi anlamda katma değeri olan bir yer kazandırdık. Şile’ye yatırımlarımız için yeni ve güzel araziler kazandırıyoruz. Kazandırmaya da devam edeceğiz. 787 Km²’de eksik olan ne varsa tamamlamaya çalışacağız.

“Yatırımlarımız İçin Kaynak Üretmeliyiz.”

Bizden önceki dönemlerde de arsa satışları yapılmış. Hayata geçireceğimiz projeleri tamamlayabilmek ve vatandaşa verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için, ortak geleceğimiz için kaynak sağlıyoruz. Tartışmalara konu olan Ağlayankaya’da 45 dönümlük bir arsa. Geçmiş yıllarda konuşulmuş, görüşülmüş. Çeşitli yatırımcılar gelmiş. Önerilerde bulunmuş, planlamalar yapılmış. Biz, yeterli görmediğimiz taleplerin tümünü geri gönderdik. Şile’nin ve kamunun yararını gözettik. Bugün Şile’de her yer altın değerinde. Şile’nin ekonomik yatırım anlamında kayda değer bir yükseliş içinde oluşu, bizim izlemiş olduğumuz siyasi politikaların, burada almış olduğumuz kararların sonucudur.

Geçmiş dönemlerde bütün Şile Belediye Başkanlarının satışa çıkardığı ancak satışı bir türlü gerçekleşmeyen bahse konu olan bu yer aslında tek parçadan oluşan 60 ayrı parçalık bir bütün. İşin teknik uzmanları ile çalıştık. Sunulan teknik raporlara göre hareket ettik. Bahse konu olan bu arsanın 11 dönümlük denize bakan bölümünün Şile Belediyesi’nin hüküm ve tasarrufu altında kalması, geri kalan 34 dönümün açık ihale ile şeffaf bir şekilde, Şile’nin ve elbette kamunun azami menfaatine olacak şekilde satışın gerçekleşmesi konusunda arkadaşlarımızı görevlendirdik. Yaptığımız teknik çalışmayla bu alan üzerinde bulunan 30.000 M²’lik inşaat alanını 14.000 M²’ye düşürerek yapı yoğunluğunu ve beton stoğunu minimize ettik. Biz Şile’nin dokusuna aykırılık teşkil edecek bir eylem içerisinde olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

2. Birleşim 11 Şubat Cuma Günü

Meclis toplantısı, Belediye Meclisinde grubu bulunan parti temsilcilerinin dilek ve temennilerinin dinlenmesiyle sona erdi. Şile Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı 11 Şubat 2022 Cuma günü saat 14:30’da yapılacak.