Türkiye ile silahlanma yarışına girişen Yunanistan'ın çabası, Alman basınında yer alana bir habere konu oldu. Alman basınının söylediğine göre Yunanistan'ın, Türkiye'ye karşı olan silahlanma yarışından galip çıkması pek olası görünmüyor.

Alman basınında yer alan bir haberde, ekonomik sıkıntılarla boğuan Yunanistan'ın, komşusu Türkiye'ye karşı olarak girdiği silahlanma yarışındaki olası sonuçlara yer verildi.

YUNANİSTAN SAVAŞ UÇAKLARI ALMAYI PLANLIYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) F-35 savaş uçağı ve Fransa'dan Rafaele savaş uçağı satın almak isteyen Yunanistan hakkında bir yorumda bulunan Alman basını, Türkiye'ye karşı olan bu silahlanma yarışında Yunanistan'ın galip gelmesinin pek mümkün olmadığını ifade etti.

YUNANİSTAN HAVADA TÜRKİYE KARŞISINDA DEZAVANTAJLI DURUMDA

Söz konusu haberde, Türkiye nüfusunun Yunanistan'dan 8 kat, GSYİH'nın 4 kat ve Türkiye'nin 2021 yılındaki savunma harcamalarının, Yunanistan'ın 4 katı olacağına dikkat çekildi. Havada Yunanistan'ın dezavantajlı konumda bulunduğu belirtilen haberde, Türkiye'nin 207 savaş uçağı, Yunanistan'ın ise 189 savaş uçağı olduğu kaydedildi.