Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraberindeki 3 kişi ile birlikte tekrardan görülen 'futbolda şike' davasından beraat kararıyla çıktı. Söz konusu 4 kişi hakkında 'şike ve teşvik primi' suçlarından beraat kararına hükmedildi.

'Futbolda şike' davasında aralarında Ümit Karan ve eski Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu'nun da yer aldığı 20 sanık hakkında görülen davada mütaala savcı tarafından açıklandı.

Bu bağlamda 'şike ve teşvik primi' suçundan yargılanan 19 sanığın hakkında delil yetersizliğinden ötürü beraat kararı verildi.

Şike davasında sanık olarak kimler var?

Davada beraat kararı verilen 19 sanığın arasında Ümit Karan, Mecnun Otyakmaz, Şekip Mosturoğlu, İskender Alın ve Korcan Çelikay da yer aldı.

Öte yandan sanıklar arasında yer alan Hakan Karaahmet, 'konut dokunulmazlığı ihlaline azmettirme' suçundan ötürü 6 bin TL'lik adli para cezasına çarptırıldı.

Aziz Yıldırım beraat etti

Sanıklardan İlhan Yüksel Ekşioğlu, Aziz Yıldırım, Ahmet Çelebi ve Abdullah Başak'ın, 'teşvik primi' ve 'şike' suçlarından beraat etmesine karar verilirken, sanık Selim Kımıl ise 'tehdit' suçunu işlediğinden ötürü 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mosturoğlu Twitter hesabından paylaşım yaptı

Beraat kararının ardından Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Şekip Mosturoğlu, "Gözümüz aydın, beraat ettik." ifadelerini kullandı. "Yaşa Fenerbahçe" diyerek sözlerini noktalayan Mosturoğlu, şimdiye kadar kendilerine destek olanlara da teşekkürlerini iletti.