Bugün Siirt ilinin Kurtalan ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar depremde sallandıklarını, depremin oldukça uzun sürdüğünü ve sarsıntıyla uyandıklarını dile getirirken, depremin Diyarbakır, Bingöl, Şırnak illerinde ikamet eden vatandaşlar tarafından da hissedildiği öğrenildi.

Deprem derinliği 20 km olarak kayıtlara geçti. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depremle ilgili son dakika açıklamasında bulunurken, AFAD'ın geçtiği bilgiye göre depremle ilgili olumsuz bir durum bildirilmedi.

Deprem sonrasında bütün dikkatler uzman isim tarafından yapılacak bir açıklamada toplandı. Siirt depremi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Siirt'te yeni ve büyük bir deprem olur mu?" sorusuna yanıt verdi.

BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİSİ İÇİNDE DEĞİLİZ

Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan; Siirt'te meydana gelen depremle ilgili bir açıklamada bulundu. Bugün Siirt'te meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrasında büyük bir deprem beklenip beklenmediği hususuna açıklık getiren Ercan, büyük bir deprem beklemediklerini açıkladı.

SIK DEPREM OLAN BİR HAT DEĞİL

Ercan, bu bölgede uzun yıllar çalıştığını belirterek yer kabuğunun pek sık deprem olan bir hat olmadığına vurgu yaparak, "Bu bölgede meydana gelen depremler, 6.5 büyüklüğünü geçmez. 5 şiddetinde olan deprem ise 1980'de Siirt'in Pervari ilçesindeki depremin neredeyse 100 küsür yıllık bir yinelemesidir. Bu bölgede uzun yıllar çalıştım, o yüzden biliyorum. Büyük bir deprem ve yıkım beklentisi içinde değiliz." ifadelerini kullandı.