Maltepe Belediyesi temizlik işleri şantiyesinde sabah saatlerinde toplanan işçiler, iş başı yapmadı.

Yatırılmayan sigortalar ve verilmeyen ikramiyelerin sebebini soran işçiler, belediye yetkililerini ve belediye iştiraki MATAŞ'ı bir günlük iş bırakma eylemiyle uyardı.  

'HEPİMİZ BAYRAMI PARASIZ GEÇİRDİK'

Maltepe Belediyesi İşçilerinin örgütlü olduğu DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube yöneticileri, işçilere seslenerek, “Toplu sözleşme sürecine girmiş bulunmaktayız. Bizi işçileri yok sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz hep iyi niyetle yaklaşıp karşılığında hep iyi niyet bekledik. Fakat hep olduğu gibi hiçbir konuda iyi niyetle gelmediler. Hepimiz bayramı parasız geçirdik. Bırakın çocuğumuza yeni kıyafet almayı, harçlık bile veremedik. Sigortada yaşanan sıkıntıyı hepiniz biliyorsunuz. Birçok arkadaşımız sigortaların yatırılmadığı süreçte birçok sorun yaşadı, ilaç paralarını cebinden ödeyen arkadaşlarımız oldu. Bunca soruna rağmen herhangi bir bilgi verilmedi" dedi.

İkramiyelerin zamanında yatırılmadığını söyleyen Genel-İş yöneticileri, “Sözleşmemizde geçen maddelerin şartları yerine getirilmiyor. Sözleşmeye uygun olarak meslek kodlarının tanımlanmasını istiyoruz. Mevsim değişti ancak işçiler hâlâ kışlık kıyafetler giyiyor, yazlık kıyafetler dağıtılmadı. Bu da iş sağlığına aykırı. Yazlık iş kıyafetlerinin dağıtılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Şantiyedeki bekleyişlerini sürdüren işçiler, iş barışını bozmak istemediklerini ancak karşılarında bir muhatap bulamadıkları için bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını söylüyor.

Maltepe Belediyesi işçileri belediye yönetimi ve MATAŞ’tan açıklama bekliyor.