www.sigortamnews.com’un kurucusu Gazeteci-Yazar Veli Karadeniz, genel yayın yönetmenliği görevini de üstlenmiş durumda. Medyada 35 yıllık bir tecrübesi bulunan Karadeniz, www.sigortamnews.com’un yeni kendilerinin eski olduğunu söylüyor.

www.sigortamnews.com’un yayın hayatına başladığı kısa sürede fark edilmeyi başardığını belirten Karadeniz, “Sigorta sektörünün yıllardan gelen en büyük problemi, toplumda sigorta bilinirlik oranın düşük olmasıdır. www.sigortamnews.com olarak yayınladığımız haber ve yorumlarda hedefimiz sigorta bilinirliğini artırmaktır” diyor.

Sigorta” denildiğinde toplumda hâlâ vatandaşın aklına sosyal sigortalar veya elektrik sigortası geldiğine vurgu yapan Karadeniz, “Siteden yayınladığımız haberlerde okuyucunun yani tüketicinin dikkatini çekecek başlıklar kullanıyoruz. Dijital yayıncılıkta son trendleri uyguladığımız sitemizin hızlı, akışkan ve interaktif bir yapısı var. Okuyucumuz yayınladığımız haber ve yorumların altına yorum yazabiliyor. Yine okuyucumuz, sorduğu sorulara anında cevap alıyor. Böylece okuyucularımızla sıcak bir bağ kurduk. Sitemizin her geçen saat üye sayısının artmasından bunu görebiliyoruz. Ayrıca, sitemizin diğer Facebook, Instagram, Linkedln ve Twitter hesaplarının takipçi sayısının artması bizi memnun ediyor” şeklinde konuşuyor.

Karadeniz, sitede yer alan “Sigorta sektörüne canı gönülden merhaba diyoruz” başlıklı çıkış makalesinde de heyecanlı olduklarını ve bu heyecanın kendilerini hep dinamik tuttuğunu vurguluyor.

Karadeniz’in “Sigorta sektörüne canı gönülden merhaba diyoruz” başlıklı makalesi şöyle…

“Baştan söyleyelim… Sigorta sektöründen kastımız sadece sigorta şirketleri, sigorta acenteleri, brokerler, eksperler, asistans veya tedarik zincirleri değil. SİGORTAMNEWS olarak sigortalıları da sigorta sektörünün en önemli aktörü olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz. Sigorta ekosisteminin hizmet ettiği sigortalıları biz de hedefimize alıyoruz.

Sektöre yeni bir medya kuruluşu olarak giriyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ancak bu zorluğu aşacak 30 yıldan fazla tecrübemiz ve en önemlisi de heyecanımız var.

Evet, belki yeni bir yayın kuruluşuyuz. Yeni olmanın dezavantajları olduğu gibi avantajları da söz konusu. O avantajların başında yeni teknolojiler geliyor. İletişimdeki yeni teknolojileri kullanarak dezavantajlarımızı avantaja çevireceğiz.

Sektördeki haberlere ulaşmakta sıkıntı çekmeyeceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Öyle, “Sigorta sektörünün nabzını tutacağız” gibi beylik laflar etmiyoruz. Sadece, SİGORTAMNEWS olarak sigorta sektöründeki gelişmeleri sigortalıya ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz. Yani sigortacılıktaki gelişmeleri, sigortacılara değil sigortalılara aktaracağız. Bir anlamda bu kısır döngünün dışında kalmaya özen göstereceğiz. Şirketinden acentesine, brokerinden eksperine, asistans şirketinden tedarikçisine kadar herkesin endişe duyduğu sigorta bilinirlik oranını yükseltmenin sorumluluğunu, yayınlayacağımız haberlerin her kelimesinde duyacağız.

Neticede Türkiye’de sigorta penetrasyonunun potansiyelin çok uzağında olduğuna hepimiz hem fikiriz sanırız. Dolayısıyla SİGORTAMNEWS mecralarında, kesilen poliçe adedini artıracak haberlere sık sık rastlayacaksınız.

SİGORTAMNEWS olarak, sigorta sektörüne canı gönülden kocaman bir MERHABA diyoruz.”