Aralık ayı ile birlikte soğuk hava etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Doğu ve orta Anadolu'da bir çok kente, Batı'da ise yüksek kesimlere yılın ilk karı yağdı.

Meteoroloji uzmanları, Aralık ayında Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının Türkiye'nin kapısını çalacağı uyarısında bulundu. Kerem Ökten ise cevabı en çok merak edilen "İstanbul'a kar ne zaman yağacak" sorusuna cevap verdi. İstanbullular kar için fazla beklemeyecek. İşte Meteoroloji ve uzmanların 1 Aralık 2022 günü ve sonrası için hava tahminleri...

ABD'de maksimum seviyedeki kar yağışlarının sürdüğünü belirten Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Hasan Tatlı, Avrupa ve Türkiye için ise Aralık ayına işaret etti. Sibirya yüksek basıncından dolayı ülkede ayazın etkili olacağını belirten Prof. Dr. Tatlı'ya göre, Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası nedeniyle Aralık'ın ilk haftasında sıcaklık hissedilir şekilde düşecek.

Prof. Dr. Tatlı'ya göre, "Türkiye'yi ilgilendiren özellikle Avrupa'yı ilgilendiren bir konu var. Sibirya yüksek basıncı var. Bu kuru, soğuk bir hava getiriyor. Bu kar örtüsüne ek olarak buraları daha da soğutacağı bekleniyor."

Tahminler doğru çıkarsa kış, ayazı ve karıyla donduracak. Prof. Dr. Tatlı, geçmiş yıllara göre daha fazla soğuk ve daha fazla kar beklendiğini de söyledi.

İSTANBUL’A KAR 5 ARALIKTA YAĞACAK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul’a kar yağışı için tarih verdi. Ökten, “Dikkat! 5 Aralık’ta Ülkemize, İstanbul dahil, kar yağışları gelebilir. Hem Avrupa hem de Amerika meteoroloji modelleri hemfikir. Yakından takip ediyorum. Kar ile erken tanışabiliriz…” dedi.

BUGÜN 10, YARIN 7 ŞEHİR İÇİN ALARM VERİLDİ

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yurdun batı bölgelerine yeni bir yağışlı hava geliyor. Kuvvetli yağışın, bugün 10 yarınsa 7 ilde etkili olması beklenirken Meteoroloji bu yerler için sarı kodlu uyarı vererek dikkatli olunmasını istedi. Yurdun batı bölgelerine kuvvetli yağış bekleniyor. Poyrazın sert estiği İstanbul'da iki gün boyunca yağış var. Sıcaklık 16 derece. İzmir'de zamanla kuvvetlenecek yağış, Antalya için de bekleniyor. Bursa 18, Antalya 19, Ankara 15...

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan sarı kodlu uyarılardaysa yurdun batısı kuvvetli yağış esnasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. Bugün için 10 ile 'sarı' kod veren Meteoroloji; Antalya, Balıkesir, Edirne, İzmir, Muğla, Aydın, Çanakkale, Mersin, Kırklareli, Tekirdağ için 'dikkat' dedi. Yarınsa beklenen yağışların; Aydın, Çanakkale, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir, Edirne, Kırklareli'de şiddetli olması bekleniyor.