Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bugün Viyana'da hakim karşısına çıktı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Doç. Dr. Murat Volkan Dülger mahkemede, "İlk başvuran ülke ABD ama uluslararası anlaşma gereği, ilk başvurana gönderileceğine ilişkin hüküm yok. Türkiye'ye iade edilip orada yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

14 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

Mahkeme, "yetkisizlik" kararı verirken, Korkmaz'ın 14 gün daha tutuklu kalacağı ve ardından Wels'te hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

"İADE İŞLEMLERİ UZUN SÜREN BİR SÜREÇ"

Müvekkilinin Türkiye'de yargılanmasını ve Türkiye'ye iadesini istediklerini belirten Dülger, "14 gün sonraki mahkemede iade edilip edilmeyeceği yönünde bir karar verilmeyecek. İade süreci biraz uzun bir süreç. Wels'teki mahkeme, eğer iade kararı oluşursa bu sürecin gözaltında mı yoksa serbest olarak mı geçireceğine karar verecek" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin isteğiyle Viyana'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili, "Türkiye'nin iade talebi de ulaştı" demişti.

132 MİLYON DOLAR KARA PARA AKLANMIŞTI

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmişti.