Ankara'nın Çubuk ilçesinde internette uygunsuz görüntüleri olduğu gerekçesiyle 17 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız'ı katleden 51 yaşındaki cani baba Harun Yıldız'ın yargılandığı davada, savcı, tutuklu sanık babaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talebinde bulundu.

Harun Yıldız, 6 Şubat günü, dershane çıkışında aracıyla aldığı kızı Şeyma Yıldız'ı, götürdüğü Çubuk Kargın Mahallesi'nde tabancayla vurarak öldürdü. Cani adamın, kızının sosyal medyada uygunsuz görüntüleri olduğu gerekçesiyle katlettiği öğrenildi.

Katil baba için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı.

AĞABEYİNDEN İTİRAZ: GECELERİ UYUYAMIYORDU

Olaya ilişkin olarak ifadesine başvurulan ağabey İlhami Yıldız, kız kardeşi ve babası arasında hiçbir problem olmadığına dikkat çekti.

Yıldız olayı şu cümlelerle aktardı:

"Olay günü kahvaltı yaptıktan sonra Şeyma dershaneye yetişmek için acele bir şekilde masadan kalktı. Bu sırada babam daha önce hiç tanık olmadığım şekilde Şeyma'ya 'Beni öpmeden mi çıkacaksın kızım?' dedi. Şeyma da babamı öptükten sonra evden çıktı. Akşam da bu olay oldu. Babam olaydan üç gün önce şehir dışından gelmişti. Bize karşı davranışlarında bir değişiklik yoktu. Ancak geceleri uyuyamadığını fark etmiştim."

BANA İSTEDİĞİNİZ CEZAYI VERİN, UMURUMDA DEĞİL

Harun Yıldız, söz aldığı mahkemede, "Bana ne ceza verecekseniz umurumda değil. Ben zaten kızımın ölümüyle ilgili acı içindeyim istediniz cezayı verin. Sadece görüntülerle ilgili tekrar araştırılma yapılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI İSTEMİ

Duruşmada, mütalaasını açıklayan savcı, sanığın kızı Şeyma Yıldız'ı öldürme suçunu işlediğinin sabit olduğunu bildirerek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Duruşma başka bir tarihe ertelendi.