Ataşehir Belediyesi'nde görev yapan bir çocuk annesi Şeyda Yılmaz, geçtiğimiz gün Muhammed D. isimli şahsa ait bir ofisin penceresinden atlayarak yaşamını yitirmişti. Yılmaz'ın üzerinde hiçbir kıyafetin olmaması, pencerenin bir insanın içinden geçmekte zorlanacağı kadar ufak boyutlarda olması, bunun bir intihar değil cinayet olduğu şüphesini gözler önüne getirmişti. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan Muhammed D. ve Emre A. hakkında 'kasten öldürme' suçundan tutuklama talebinde bulundu.

ODADA İKİ KİŞİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Dosyadaki ifadeler doğrultusunda; Şeyda Yılmaz, mesai arkadaşı E.Ö. ile 17 Eylül akşamında buluşarak Ataşehir'de bulunan bir restorana gitti. O esnada restoranda bulunan Muhammed D. ve Emre A., kadınların yanına geldi.

Muhammed D. ifadesinde, E.Ö.'nün bir süre sonra mekandan ayrıldığını söyleyerek Yılmaz ve Emre A. ile birlikte mekandan ayrıldığını, Yılmaz'ın aşırı alkollü olduğunu söyledi.

Üçlü, D'ye ait ofise geldiklerinde Yılmaz ve Emre A. odaya geçerek 1 saate yakın burada kaldılar. O sırada Emre A.'nın iki kuzeni kapıyı çalınca Emre A. gelemeyeceğini, Yılmaz ile bir arada olduğunu söyledi.

Dakikalar sonra Emre A. markete gitmek üzere odadan çıktı. Muhammed D. ise eşinin kendisini aradığını söyledi.

Kapıyı tıklatınca yanıt alamadı

Muhammed D., birkaç dakika sonra kapıya vurduğunu ve Yılmaz'a, "Ablacığım çıkmayacak mısın. Emre dışarı çıktı. Daha gelmeyecek. Benim de gitmem lazım, ofisin elektriği yok." dediğini belirtti. Yılmaz'ın hiçbir şekilde cevap vermediği, yaklaşık 5 saniye sonra 'küt' diye bir ses geldiğini belirtti. Dışarıya baktığında Yılmaz'ın yerde yattığını gördüğünü söyleyen D., rezidans güvenliğine durumu bildirdi.