Akıllara direkt olarak Şule Çet cinayetini getiren şüpheli bir ölüm haberi Ataşehir'den geldi. Ataşehir Belediyesi'nde görev yapan 46 yaşındaki Şeyda Yılmaz, geçtiğimiz haftada 20 katlı rezidansın 8. katından düştü. Ceset saat 23.30 sularında bulunmuş, cesedin üzerinde herhangi bir kıyafet olmaması dikkat çekmişti. Talihsiz kadının olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Olaya ilişkin gözaltına alınan, Yılmaz'ın pencereden atladığı ofisin sahibi olan M.A.D. isimli şahsın ifadelerine ulaşıldı. M.A.D.'nin ifadelerinde şunlar kaydedildi:

"Ataşehir'de bulunan bir restorana gittiğimde arkadaşım E.A.,'yı gördüm ve yanına oturdum. O sırada yanında Şeyda Yılmaz ve başka bir kadın arkadaşı vardı. Bir süre sonra o kadın masadan kalkarak gitti. Bu sırada Şeyda'ya 'Arkadaşın kalktı, alkollüsün istersen sen de kalk' dedik. Bize 'Hayır burada kalmak istiyorum' diye cevap verdi.

Daha sonra mekandan çıkarak Şeyda'nın aracının bulunduğu otoparka gittik. Kendisinin alkollü olduğunu aracı kullanamayacağını söylemesi üzerine, ben direksiyona geçtim. Önce E'nin bildiği bir ofise gittik. Kapalıydı. Bunun üzerine benim ofisime geldik. İçeri girer girmez E., ile ofisin içindeki odaya geçtiler. Bir süre sonra ofise E'nin kuzenleri olduğunu söyleyen iki kişi geldi. E., onlara şimdi görüşemeyeceğini söyledi ve daha sonra da 'Eşim arıyor çıkmam lazım. Şeyda'ya markete gidiyorum dedim. Bilgin olsun' diyerek çıktı."

'KAPISINI KİLİTLEDİĞİNİ DUYDUM'

"Bu sırada Şeyda'nın kapısını kilitlediğini duydum. Kısa bir süre sonra kapısına vurarak, 'Çıkmayacak mısın. E., gelmeyecek. Benim de çıkmam lazım' dedim. Şeyda cevap vermedi. 1 dakika bile geçmemişti ki küt diye bir ses geldi. Aşağıya baktığımda Şeyda'nın yerde yattığını gördüm. Bunun üzerine ofisten çıkarak güvenliğe haber verdim. Sonra da E'yi arayarak durumu anlattım ve gelmesini istedim. 

'SÜREKLİ BANA BAKIYORDU'

Ofis sahibinin ardından gözaltına alınan E.A. isimli şahıs ise ifadelerinde şunları kaydetti;

Restoranda oturduğum sırada Şeyda Yılmaz'ın bana sürekli olarak baktığını gördüm. Sonrasında da bana güldü. Kısa bir süre sonra da beni masasına çağırdı. Kalkıp gittim. Yanında başka bir kadın arkadaşı da vardı. Bu sırada arkadaşım M.D' de geldi ve masamıza oturdu.Uzun bir süre konuştuktan sonra Şeyda'nın yanındaki kadın kalkıp gitti. Şeyda'da benimle kalacağını söyledi. Daha sonra M.D'nin ofisine gittik. Direk odaya geçtik. Sonra kuzenlerim geldi. Kendilerine 'Sonra görüşeceğim' dedim. Bu sırada M.D başka odadaydı. Sürekli olarak eşim telefonla arıyordu. Ben de Şeyda'ya 'Markete gidiyorum bir şey istiyor musun' diyerek yanından ayrıldım. 15-20 dakika sonra M.D beni telefonla arayarak Şeyda'nın kendini attığını söyledi. Olay yerine geldiğimde gözaltına alındım.

SORGULARIN ARDINDAN SERBEST KALDILAR

Gözaltına alınan şahısların cep telefonları, incelenmek üzere şahıslardan alındı. Öte yandan şahıslar, 'İntihara yönlendirme' iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi ve sorgularının ardından serbest kaldılar.