Tutuklu sanık Berke Şahin ve Tevfik Karakayaİstanbul Anadolu. 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya Maktul Ömer Özdemir'in babası Hüseyin Özdemir ve tarafların avukatları da katıldı. 

Baba Hüseyin Özdemir, söz alarak, "Orada benim evladım değil sizin evladınız da olabilirdi. Benim yüreğim hala yanıyor. Sanıkların en ağır cezayı almalarını istiyorum." ifadelerini kullandı. Avukatlar ise sanıkların hiçbir indirimden yararlanmadan cezalandırılmasını istedi.

Fotoğraf: Maktul Ömer Özdemir

Boksör Berke Şahin'in avukatlığını yapan Ahmet Yıldız ise, Şahin'in öldürme kastı olmadan hareket ettiğini ve söz konusu suçu haksız tahrik altında işlediğini savunarak, "Kız arkadaşına laf attığı için bir anlık sinirle olay gerçekleşmiştir." ifadelerine yer verdi. Berke Şahin'in arkadaşlarının avukatları ise diğer sanıkların beraat etmesini talep etti.

BERKE ŞAHİN: ÇOK PİŞMANIM, AFFINIZA SIĞINIYORUM

Mahkeme heyeti, milli boksöre son sözlerini sordu. Berke Şahin ise çok pişman olduğunu, psikolojisinin yerle bir olduğunu söyleyerek, "Son karar sizindir. Affınıza sığınıyorum." dedi.

Boksörün arkadaşı Tevfik Karakaya ise, "Evimin önünde gelişen ve istemeden karıştığım olaydan dolayı üzgünüm. Benim amacım bu olaya engel olmaktı. Ben hayatım boyunca insanlara yardım ettim." dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti, Berke Şahin ve Tevfik Karakaya hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet cezasına hükmetti. Sanıklar, olay esnasında kaçtıkları için iyi hal indiriminden faydalanamadı. Öte yandan boksörü motorsikletine alarak maktul Ömer Özdemir'i takip etmesine yardım eden Okan Canyurt hakkındai ise, "Kasten öldürmeye yardım" suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi.