Sydney Sweeney ve Glen Powell'ın başrollerinde yer aldığı filmde, sevgiliden düşmana, oradan da yeniden sevgiliye giden bir ikiliyi canlandıran ünlü oyuncuların müthiş kimyası filmin bu başarısında oldukça etkili olsa da, pek çok kişinin bilmeği bir gerçek var.  Film aslında William Shakespeare'in en tanınmış metinlerinden biri olan Kuru Gürültü’den (Much Ado About Nothing) uyarlanmış bir hikâye. 

Shakespeare'in oyunu Kuru Gürültü, birbirlerine âşık olan ve evlenmeyi planlayan genç bir çift olan Claudio ve Hero'ya odaklansa da, esprili, açık sözlü ve evlilikten vazgeçen Beatrice ve Benedick'in yer aldığı bir olay örgüsüne dayanmakta. Senden Başka filminin de ana konusuna baktığımızda, arkadaşlarına oynadıkları bir dizi esprili ve kurnazca oyunla birbirlerine âşık olan bir çift var.  Tam bir uyarlama sayılmasa da gerek olay örgüsü gerekse ana karakterlerin isminin Bea ve Ben olması sebebiyle “Senden Başka” bir Shakespare uyarlaması olarak kabul ediliyor.

Dört günlük ABD hasılatının yanı sıra bu hafta sonu uluslararası platformda 7,8 milyon dolar hasılat elde eden Senden Başka, şu anda dünya çapında 189 milyon dolar hasılata ulaşmış durumda. Filmin bu başarısı, başka bir listenin zirvesindeki yerini de sağlamlaştırdı. “Senden Başka’’ sinema tarihi boyunca en yüksek hasılat yapan Live-Action Shakespare uyarlaması oldu. Senden Başka, Romeo Juliet, Onikinci Gece ve Hırçın Kız gibi uyarlamaları geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.