Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüs (Covid-19) tedavisi altında bulunan hastaların PCR testi sonuçlarına bakılmadan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) çerçevesine giren sağlık giderlerinin ödemesini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapıldığını duyurdu. Bakan Selçuk, bu çerçevede sağlık kuruluşlarına ek olarak pandemi bakım ücretinin ödeneyeceğine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

ÖDEMELER SGK TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Pandemi bakım hizmetlerinin 1 Nisan 2020 tarihinden bu yana SGK tarafından geri ödeme listesine dahil edildiğini hatırlatan Bakan Selçuk, serviste yatarak tedavi edilen hasta vatandaşlarda yalnızca pandemi olgularında, yoğun bakımda yatırılmak suretiyle tedavi altına giren hastaların da Koronavirüs hastası olup olmadığına bakılmadan tamamını SGK'nın ödediğini anımsattı.

PANDEMİ BAKIM HİZMETİ ÖDENECEK

Bakan Selçuk, SGK bünyesinde serviste yatırılarak tedavi edilen, Koronavirüs testi pozitif olarak sonuçlanan veya negatif olsa bile Covid-19 tedavisinde bulunanların Medula Sistemi'ne iletildiğini ve pandemi bakım hizmetinin ödeneceğini söyledi.

Kaliteli sağlık hizmetini erişebilir kılmak için çalışmaya devam ediyoruz

Zehra Zümrüt Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmetini erişilebilir hale getirmek için çalışmaya devam ettiğini aktardı.