Teknoloji şirketlerinin yöneticilerini ve kurucularını hep bir arada toplayan World Net Summit'e Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da katılım göstererek açıklamalarda bulundu.

ZAFERİN ASIL SEBEBİ ŞEHİTLERDİR

Türkiye'de şirketi tarafından üretilen Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'ların, Dağlık Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasına olan payıyla ilgili değerlendirme yapan Bayraktar, bu zaferin yalnızca teknoloji ile alınmadığını vurgulayarak, zaferin asıl sebebinin şehitlerimiz olduğunu söyledi. Savaşta teknolojinin yalnızca bir araç olduğunu dile getiren Bayraktar, bundan ötürü askerlerimizi yetiştiren Azerbaycan'daki halka teşekkürlerini ileterek şehitlere rahmet diledi.

AKINCI TİHA'YA YENİ ÖZELLİK: 6 ADET YAPAY ZEKA BİLGİSAYAR OLACAK

Düzenlenen zirvede konuşma yapan Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA teçhizatları hakkında birtakım bilgilendirmelerde de bulundu. Taarruzi insansız hava aracı üretimi bakımından Türkiye'yi dünyadaki 4 ülkeden bir haline getirmeyi başaran ve tamamen yerli ile milli imkanlar vasıtasıyla geliştirilen AKINCI TİHA ile ilgili yeni detaylara da yer veren Bayraktar, AKINCI TİHA'nın içinde 6 adet yapay zeka bilgisayar bulunacağını dile getirdi.

Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin ilk uçuş tarihi belirlendi

Bayraktar ek olarak, Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin (MİUS) ilk prototipinin ne zaman havalanacağına dair bilgi de verdi. Bayraktar, MİUS'un ilk uçuşunu 2023 yılından önce yapmayı planladıklarını bildirdi.