Patlayıcı İmha Timi (PAMİT) Komutanı Astsubay Esma Çevik, Şırnak'ta bir patlayıcıya müdahale ettiği esnada patlayıcı infilak etti. Patlamada şehit düşen Esma Çevik'in babasının Sultangazi'deki evindeki Türk bayrağı ise içimizdeki düşmanların rahatsız olmasına sebep oldu. Geçtiğimiz gün sosyal medyada yayılan görüntülerde bir kadının, şehit babası Hüseyin Akgül'ün Cebeci Mahallesi'ndeki evinde asılı olan Türk bayrağını kopararak yere attığı görüldü.

Olayın ardından polis kadını gözaltına aldı. Ancak emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevki gerçekleşen kadın burada serbest kalınca baba Hüseyin Akgün acısının üstüne bir acı daha yaşadı. Akgül'ün evine yeni bir bayrak asıldığı öğrenildi.

'ŞEHİTLER İYİ Kİ GEBERİYOR' DEDİ

Şehit babası Akgül, kızını kaybettiği gün askerlerin gelip evine Türk bayrağı astığını söyleyerek kadının bu bayrağı hırsla koparıp yere fırlatmasının içler acısı olduğunu vurguladı. Ayrıca kadının şehit düşenlere hakarette bulunduğunu da söyleyen Akgül, "Kadın benim kızım için,'İyi ki geberdi. Şehitler iyi ki geberiyor' diye laflar etmiş." diyerek kadını tanımadığını belirtti.

Bu insanın dışarıda dolaşması utanç verici

Kadının şehitlere ve dahi devlete de hakaretler ettiğini belirten Akgül, ekiplerin suç işleyen şahısları 10 dakikada yakalayıp emniyete götürdüğü, ifade işlemlerinin ardından suçlunun adli makamlara sevk edildiğini, ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldığını söyleyerek bu durumun kendisini daha çok yaraladığını belirtti. Akgül, "Böyle bir suçu işleyen insanın dışarıda gezmesinden dolayı utanıyorum." dedi.