15 Temmuz 2016 hain darbe gecesinde şehit edilen Yılmaz Ercan'ın babası Melih Fuat Ercan, şehitlere 'it' diyerek hakarette bulunan milletvekili Ömer Süha Aldan'a 1 kuruş değerinde manevi tazminat davası açmıştı.

Mahkeme, davayı haklı buldu ve Aldan'ın, Ercan'a 1 kuruş ödemesinde karar kıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde motosikletini kullanarak hain FETÖ'cülere direnen ve yaralıları taşımaya çalışan Yılmaz Ercan, o gece tankların üstüne motosikletini sürmüştü. Darbeciler de hem Yılmaz'ı, hem de onu hastaneye ulaştırmak isteyen sivillere kurşun yağdırmıştı.

'İT' DİYEREK ŞEHİTLERE HAKARETTE BULUNDU

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele eden sivillere karşı herhangi bir cezai yükümlülüğün bulunmayacağı yöynünde çıkan Kanun Hükmündeki Kararname'nin ardından açıklama yapan Aldan, "Bu düzenleme şu demek: Benim bir sürü itim var. Salarım bunları sokağa, af bile getiririm." ifadelerini kullandı. 

Şehit babası Melih Fuat Ercan ise bu açıklamanın üzerine yargıya gitti.

MAHKEME ŞEHİT BABASINI HAKLI BULDU

Şehit babasının avukatı, mahkemeye bir dilekçe verdi. Dilekçede, CHP eski milletvekillerinden, 15 Temmuz darbesinde canları pahasına sokağa çıkarak darbecilere karşı duran gazi ve şehit vatandaşlara, "it" demesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Söz konusu hakaret söyleminin, şehit Yılmaz Ercan ile babasının kişilik haklarına saldırı oluşturduğu belirtildi ve 1 kuruşluk manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Mahkeme davayı kabul etti. Aldan'ın manevi tazminat davasının neticesi olarak şehit babasına 0,01 TL ödemesine hükmedildi.