Öğretmenler Günü'nde, şehit düşen öğretmenlerden Aybüke Yalçın unutulmadı. 3 yıl önce Batman Kozluk'ta bir terör saldırısına kurban giden Aybüke Yalçın'ın ismi Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan kadın ve çocuk spor merkezinde verildi.

PKK mensubu teröristler tarafından şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın'la aynı araçta olan, ardından Darıca'ya tayin edilen matematik öğretmeni Tuğçe Topaloğlu, son olarak 2016 yılında öğretmenler gününü beraber kutladıklarını ifade ederek bu kutlamanın ilk ve son olduğunu söyledi. Aybüke Yalçın'ın acı kaybının hem kendileri hem de Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Topaloğlu, bundan sonraki amaçlarının daha fazla Aybüke Yalçın'lardan yetiştirmek olduğunu söyledi.

ADI SPOR MERKEZİNE VERİLDİ

Darıca Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Aybüke Yalçın'ın adı, Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan, sadece çocukların ve kadınların girebildiği spor merkezine verildi. Spor merkezinin yeni adı, "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi" oldu.

Tuğçe Topaloğlu, meslektaşının acı kaybı hakkında "Özel günler oldukça zor geçiyor." ifadelerini kullandı. Darıca Belediye Başkanı'nın söz konusu projeden bahsettiği zaman kendi adına çok mutlu olduğunu ifade eden Topaloğlu, meslektaşının öldüğü anı kendisi için zor da olsa anlattı.

O anları hatırlamak istemiyorum

3 yıl önceki PKK saldırısını anlatan Topaloğlu şu ifadeleri kullandı:

Karneleri dağıttıktan sonra 5 arkadaş aynı arabaya bindik nokta Aybüke Yalçın da hemen Yanımda oturuyordu. O an çok Kısaydı ancak bize sorarsanız dakikalar boyunca sürdü. Gerçekten çok zordu veya görür ortalık bir anda karıştı ve silah sesleri duyduk. Aybüke'yi orada kaybetmiştik zaten nokta bizim için fazlasıyla zordu, bunları bu şekilde anlatmak istemiyorum.