Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi mezunu öğrencilerin kurduğu dernek idaresi okul isminin değiştirilmesini istemesi, reaksiyonla karşılandı.

Balıkesir'de 1933 senesinde ortaokul olarak hizmete açılan, 1956 senesinde 22 derslikli lise olarak eğitime devam eden Edremit Lisesi'nin adı, 2010 senesinde Körfez Anadolu Lisesi ismini aldı.

Okulun eski mezunlarından Şenay Aybüke Yalçın, ilk vazife yeri olan Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK’lı teröristlerce şehit edildi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran şehit Aybüke öğretmenin anne ve babası, okula kızlarının isminin verilmesini istedi.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN ADI VERİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yazışmaların sonrası okul adı ‘Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi’ oldu.

DEĞİŞMESİ İÇİN BAŞVURU YAPTILAR
Kararın sonrası Edremit Lisesi Mezunlar Derneği idaresi, okulun eski ismini alması amacıyla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Şehit öğretmenin isminin değiştirilmesi amacıyla yapılan bu müracaat Edremit’te tepkiyle karşılandı.

"BAŞKA OKULA VERİLSİN"

Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Hasan İleri de, Edremit’in ilk lisesi ve simge halinde olan okul yerine başka okullara ismin verilmesini istediklerini söyledi.